KEZDŐLAPPROJEKTGALÉRIASAJTÓSZOBATÉRKÉPKAPCSOLATVENDÉGKÖNYVX
img1.jpg

GALÉRIA

Urajon tartottak bejárást a csatornaberuházással kapcsolatban. Városunk polgármestere és a terület képviselője a kivitelező cég munkatársának jelezte a lakosság problémáit. A projektvezető elmondta: számos helyreállítási munka várható még a területen. A tervek szerint az Uraj úton az aszfaltozást csütörtökön kezdik el a szakemberek, és előreláthatólag jövő hét elejére fejezik be, 2020.05.20.

Már a csatornázás utáni végleges helyreállítás zajlik Cipó egyes részein, azonban az ott élők jó része felháborítónak tartja a munka minőségét, ezért a városvezetés tagjai és a projektben résztvevő szakemberek egy helyszíni szemlét tartottak az Építők útján és a Hajnóczy József utcában, ahol meghallgatták az ott élők tapasztalatait és kétségeit a helyreállítással kapcsolatban, 2020.05.18.

Jól halad a csatornaberuházás a konzorcium mindkét tagja, a Mészáros és Mészáros, illetve az Euroaszfalt Kft. területén is. Van, ahol még gerincvezetéket fektetnek, de sok helyen már csak a végleges aszfaltozás van hátra. Az időjárás függvényében a tervezettnél, azaz december végénél korábban is befejeződhet a csatornaprojekt kivitelezése, 2020.04.29.

A tervezett ütemben halad a csatornázás városunkban. A konzorciumi cégek több munkaterületen is dolgoznak, ezeken a részeken pedig váltakozó készültségi százalékban van a projekt. A szerződésben szereplő határidő 2020. december 31-e, ám ha minden rendben zajlik az utolsó szakaszokat ettől valamivel előbb is átadhatják, 2020.04.02.

Folytatódik a csatornahálózat kivitelezése. A konzorciumban szereplő két vállalat területein különböző készültségi fokkal áll a beruházás. A szakemberek elmondása szerint a téli csapadéknak köszönhetően az eddig elvégzett tömörítések jól sikerültek. Mivel korábban a gerincvezeték-fektetés nagy része megtörtént, idén leginkább aszfaltozásokra kell készülni, 2020.03.10.

Jól halad a csatornaberuházás városunkban. A Csépányi úton már a fix traffipax alatti részen tartanak a munkálatokkal, a munkavégzés az elmúlt napok esőzései ellenére is folyamatos. Amíg az időjárás engedi, folyamatosan dolgoznak a kivitelező cégek munkatársai, a főúton pedig aszfalttal történik az ideiglenes helyreállítás, 2019.11.06.

Hamarosan megkezdődhetnek a rákötések a szennyvízcsatorna-hálózatra Táblában. A projektben érdekelt szakemberek egy területbejáráson vettek részt, ahol egyeztették azokat az apró módosításokat, amelyek elvégzése még szükséges. Hamarosan az ÉRV Zrt. küld majd egy tájékoztatót a lakóknak, amelyben rögzítve lesznek a további lépések, 2019.09.30.

Lezárták Susa főutcáját a szennyvízcsatorna kiépítése miatt, ugyanis ahhoz, hogy a kivitelező cég munkatársai megfelelő körülmények között tudják a feladatokat elvégezni, fel kell bontaniuk az út közepét. Ez az autóval közlekedőkön túl az Észak-magyarországi Közlekedési Központ járatait is érinti, így átmenetileg csak egy buszmegállóban szállhatnak le és fel a lakosok. A cél, hogy az ott élőkkel együttműködve minél hamarabb és zökkenőmentesen kiépülhessen a hálózat, 2019.07.23.

Ütemterv szerint halad a csatornaprojekt. A kivitelező cégek dolgozói párhuzamosan a város több területén folytatnak munkavégzést. Hódoscsépányon jelenleg a házi bekötéseket készítik el, és jövő héten már megkezdődhet a lámpás forgalomirányítás. Szentsimonban pedig hamarosan a főúton is befejezik a gerincvezeték-fektetést, 2019.07.18.

Hódoscsépányon is elkezdődtek a csatornázási munkálatok. A kivitelező egyelőre a Lam úton készíti elő a házi bekötéseket, valamint a gerincvezeték lefektetése is folyamatban van. A tervek szerint ebben a hónapban a Csépányi úthoz is hozzákezdenek, így lámpás forgalomirányításra kell majd számítani. A konzorcium másik tagja Szentsimonban tevékenykedik, 2019.05.02.

Az utolsó célterületen is elkezdődnek a csatornázási munkálatok a napokban. Istenmezőn közműfeltárással indul a kivitelezés, majd ennek függvényében határozzák meg a gerincvezeték pontos elhelyezkedését. Emellett a város több pontján is zúgnak a gépek, 2019.03.20.

Folytatódik a csatornaprojekt. A konzorciumban részt vevő két cég munkásai több célterületen tevékenykednek egy időben. Szentsimonban a Krúdy és a Liget utcában, míg Ráctagban a Vasvári Pál utcában találkozhatunk a munkagépekkel, 2019.02.15.

 Hódoscsépányon folytatódhat a csatornaprojekt. Megtörtént a munkaterület átadása, így megjelenhetnek a munkások a településrészen. Első lépésként nyolc darab átemelőaknát létesítenek, év végére pedig szeretnék befejezni a kivitelezést. A végleges helyreállítás 2020 elejére várható, 2019.02.06.

 A reggeli fagyok ellenére is jól haladnak a csatornaprojekt munkálatai. A konzorciumi cégek dolgozói már megjelentek Kistóban, ott a házi bekötéseket végzik. Szentsimonban szintén zúgnak a gépek, hiszen már több száz méternyi szakasszal készültek el, 2018.11.30.

 A város több pontján folyamatosan halad a beruházás. A szakemberek elmondták, hogy addig szeretnének a lehetőségekhez képest a legjobban haladni, ameddig az időjárás kegyes lesz hozzájuk, 2018.11.06.

 A terveknek megfelelően haladnak a csatornázási munkálatok. A kivitelező konzorcium két tagja egyszerre több célterületen is tevékenykedik, 2018.09.14.

 Folyamatosan zajlanak a csatornázási munkálatok városunkban. A projekt során több mint ötven kilométer hosszan fektetnek le gerincvezetéket, 2018.08.14.

 A csatornázással kapcsolatban tartottak utcafórumot Ráctagban, 2018.07.11.

 A projektről az Ózd Városi Csatornamű Víziközmű Társulat éves közgyűlésén derültek ki új információk, 2018.05.29.

Elkezdődtek a csatornázási munkálatok városunkban, úgynevezett előzetes állapotfelvételeket készítenek a szakemberek Ózd több pontján is, 2018.04.13.

 Egyeztetést tartottak a sok éve húzódó csatornázási projekt kivitelezésével kapcsolatban a Polgármesteri Hivatal nagy tanácstermében, 2018.01.17.

 Ózd város polgármestere aláírta a csatornázási projekttel kapcsolatos szerződést a Városházán, 2017.12.15.

 Átadták a város új szennyvíztelepét, 2015.10.01.

 A szennyvíztelepen már folyik a próbaüzem, 2015.08.18.

 A munkálatok télen sem álltak meg, 2015.03.09., Ózd.

 Ünnepélyes megnyitó, 2014. 09.19., Ózd, Tiszti kaszinó

 Sajtótájékoztató
2014. 05. 07-én létrejött Vállalkozási szerződéskötéshez kapcsolódó Sajtótájékoztató ideje 2014. 05. 09.
Helyszín: Ózd Város Önkormányzata, 3600 Ózd, Városház tér 1.