csatorna_head.jpg

AKTUÁLIS HÍREINK

2015. szeptember 10. (csütörtök) 11:27

Próbaüzem az új szennyvíztelepen - szakaszolás a projektben

Ózd Város vezetése a választás után, a munkáját elkezdve szembesült azzal, hogy a kivitelezés ebben az uniós pályázati ciklusban – 2007-2014 – már nem megvalósítható. Minden ilyen időszak végén kötelezően el kell számolni az Unió felé. Van azonban lehetőség arra, hogy ne maradjon elkészületlenül, át kell tenni a következő – 2014-2020-as – ciklusba. Ez nem azt jelenti, hogy 2020-ban lesz kész, hanem azt, hogy az anyagi forrás nem vész el, lehetőségünk van megcsinálni a közeljövőben. Az Önkormányzat ezzel a lehetőséggel élt is, kezdeményezte a szakaszolásnak nevezett folyamatot, melyet a Kormány 1587/2015. (IX. 4.) Korm. határozatával jóváhagyott (Magyar Közlöny, 123. szám, 2015. szeptember 4., péntek). Ez alapján elkészül a Támogatási Szerződés módosítása, és indulhat a közbeszerzés, aminek során kiválasztásra kerül a munkálatokat végző kivitelező és elkezdődhet az építkezés.

Magyar Közlöny 15_123

A „Szennyvízelvezetés- és tisztítás fejlesztése Ózd városában” című projekt, melynek része a csatornázás, három elemből állt. Új szennyvíztisztító telep, csatornatisztító gépjármű és a csatornázás. A megvalósítása a szennyvíztisztító telep építésével indult – hiszen nagyobb hely kell a több csatornából érkező szennyvíznek, melynek próbaüzeme már tavasz óta terv szerint zajlik. A beruházás keretein belül ezzel a technológiai fejlesztéssel biztosítja Ózd Város Önkormányzata a szennyvíztisztító telep korszerű és biztonságos működtetését, amely alkalmas a nagyobb hatásfokú környezet kímélésre, így eleget tesz a szigorú környezetvédelmi előírásoknak.

2015. augusztus 26-án a beruházást ellenőrző és irányító OVIBER-Archinvest Kft. – RIT-Terv Kft. mérnök szervezet, és kivitelező Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt. munkatársaival megtörtént a műszaki bejárás, amely során ellenőrizték a megújult szennyvíztelep megfeleltségét. A teljes műszaki átadás szeptember 30-án várható. Így a projekt első szakasza lassan a végéhez közeledik, és a második szakaszba léphet, amely már látványosabb munkálatokat hoz magával. Az Önkormányzat bízik benne és mindent meg is tesz érte, hogy ez minél hamarabb elkezdődhessen és a várva várt csatorna eljusson a tervezett utcákba, házakhoz.

Ózd Városi Csatorna Víziközmű Társulat

3600 Ózd, 48-as út 4.

Tel./fax: +36-30/926-3506

E-mail: ocsvt@freemail.hu

Vissza